Invernalia és un grup de música tradicional celta que es va formar a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) a principis de l'any 2009 amb quatre músics procedents de diverses formacions (Joglars e Senglars, Hambrest, Sláinte, Kábala...) i l'any 2017 incorpora el seu cinquè component.

El grup ofereix un ampli repertori de temes tradicionals i d'autor procedents de diversos llocs com Irlanda, Escòcia, Galícia, Astúries... La formació utilitza instruments tradicionals com la uilleann pipes, flauta irlandesa, bodhrán, whistles, low whistles, gaita gallega i asturiana, acordió, guitarra acústica, piano i contrabaix per aconseguir una sonoritat que busca qualitat, tradició i un directe dinàmic i entretingut.

Els membres del grup han participat amb diverses formacions en nombrosos festivals, sales i teatres de tot el país destacant el festival folk de Pardiñas, festival de la luna celta de Toledo, festival internacional de Lanzarote, festival folk de Segovia, fiestas de la Mercè, sala Bikini, l’Espai...

També han participat en diverses gravacions dels grups Joglars e Senglars, Hambrest, Adolfo Osta, Naciones Celtas...

© 2014 creado por Invernalia